Ertebrekers mee op affiche Rock@Edegem

Wat een raar weertje, als je ons Facebookevent volgt wist je het al… Maar graag maken we de naam ook hier bekend. De Ertebrekers zijn de derde naam voor Rock@Edegem 2017!
De Ertebrekers (‘Heartbreakers’) komen uit Gent. Ze hebben zwart bloed (funk, hiphop, soul) en ze drukt zich uit in het West-Vlaams. Flip Kowlier was al eens te gast, maar nu brengt hij Jeffrey en Peter mee. Je kent ze ook van hun hit: Eva Mendes.

Flip is bekend van zichzelf en van ’t Hof van Commerce. Peter is bekend van Flip Kowlier, Gabriel Rios en Moiano. Jeffrey is vooralsnog iets minder bekend. Hij werd geboren als Jeffrey Bearelle, is afkomstig uit Ingelmunster en zingt en rapt al vele jaren in het Engels.

Jeffrey kwam een paar jaar geleden op de radars van Flip en Peter en kiest het West-Vlaams als tweede muzikale taal. De drie beginnen samen nummers te maken die hen zo hard bevallen dat ze achtereenvolgens tot een groep en een album leiden.

Die plaat van Ertebrekers is eigen ambacht. Ze heeft een vrolijke inborst, ze vertelt charmante verhalen met een verpletterende alledaagsheid en ze blaast iedereen omver.