Discobaar A moeder afsluiter op zondag 25 juni 2017

In de zomer van 2015 en 2016 draaide Discobaar A Moeder,  wekelijks op Studio Brussel, hoog tijd dus dat deze heren naar het Edegemse Gemeenteplein afzakken. Wij weten al dat jullie kunnen feesten, maar de heren van de Discobaar nog niet. Noteer dus onze afsluiter op zondag 25 juni 2017.

Discobaar A Moeder, een ondertussen legendarisch Antwerps fenomeen, draait al mee van in 2002. Het begon als een cafégrap van twee bevriende vinylfreaks, de grap houden ze er in, van draaien in een café genieten ze nog steeds, maar van een groots festival op z’n tijd zijn ze niet vies.

Met hun platenbakken vol 45-toeren plaatjes draaiden ze ondertussen van in de kleinste bruine cafés tot in de grootste sportpaleizen en van Laundry Day tot op de Night of The Proms. Telkens twee platen netjes aan elkaar mixen is niets voor deze heren. Ze vegen alle DJ-regels vierkant aan hun broek, zingen soms zelf gezellig mee en spelen liever wat het publiek wil dan wat toevallig in een of andere hitparade staat.  Als geen ander krijgen ze een massa aan ’t dansen waarbij geen enkele muziekstijl gemeden wordt, zodat zelfs de meest introverte ziel uit zijn cocon breekt.

Motto’s als “mixen kunnen wij ni fixen maar feesten gade gelak de beesten” en “zweten gelak een spons, houd’uw vrouw in ‘t oog of z’ is van ons” knallen vaak door de boxen en voor een muzikaal intermezzo of een live gezongen lied draaien de mannen hun hand niet om. .

“Assekik zeg discobaar zegde golle a moeder, DISCOBAAAAAAR……….. A MOEDER!”